lettergrootte

Categorieën

30/05/2024

De Week van de Jonge Mantelzorger: Meer dan je denkt!

Om jonge mantelzorgers te ondersteunen en beter zichtbaar te maken is er de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger, dit jaar van 1 t/m 7 juni. Ook in Amersfoort worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Indebuurt033 en haar partners.

13/02/2024

Indebuurt033 biedt inwoners hulp bij belastingaangifte 2023

Ook dit jaar helpt Indebuurt033 u weer bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Voor hulp bij de aangifte kunt u vanaf 5 maart t/m 29 april 2023 op afspraak terecht bij één van de vier Informatiewinkels van Indebuurt033. Vanaf 19 februari kunt u al een afspraak plannen, door te bellen of even langs te komen bij de Informatiewinkel.

Voor de belastingaangifte is een werkende Digid nodig. Ook hier kunnen we mee helpen.

05/02/2024

Project Stille Strijd komt naar Amersfoort

Van 12 tot 26 februari as. komt het kunstproject Stille Strijd naar Amersfoort. Het gaat om een metershoog beeld van een in elkaar gedoken jongen, dat op initiatief van Stichting Open Oog door Nederland en België reist. Het project Stille Strijd staat in het teken van de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren en hoe dit beter bespreekbaar kan worden gemaakt.

27/12/2023

Samen Oplopen wordt Gezinskracht

Het project Samen Oplopen gaat vanaf 1 januari 2024 verder onder de naam Gezinskracht. Gezinskracht is een maatjesproject voor gezinnen uit Amersfoort waar tegelijkertijd meerdere problemen spelen. Inwoners kunnen voor Gezinskracht terecht bij Indebuurt033.

30/11/2023

Project Bouwdepot voor thuisloze jongeren verlengd én uitgebreid

Het experiment Bouwdepot waarmee thuisloze jongeren tussen 18 en 21 jaar gedurende een jaar een vast bedrag én intensieve begeleiding kregen, is succesvol gebleken en krijgt een vervolg. Dat is deze week bekend gemaakt door Gemeente Amersfoort. Het project startte in 2021 in Amersfoort met tien jongeren. Er is door de gemeente niet alleen besloten om het project in 2024 voort te zetten, maar er wordt zelfs uitgebreid naar dertig jongeren.

19/10/2023

Ervaringsmaatjes Amersfoort wordt BeBuddies

Hét Amersfoortse project voor jonge mantelzorgers heeft een nieuwe naam. Ervaringsmaatjes Amersfoort gaat vanaf nu verder onder de naam BeBuddies! Dit project wordt uitgevoerd door Indebuurt033, in nauwe samenwerking met Sociale Gasten en SOVEE.

06/09/2023

Doe mee met de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Amersfoort doen we hier actief aan mee. Samen met bewonersinitiatieven, organisaties en andere betrokkenen organiseren we een week vol ontmoetingsactiviteiten waar inwoners op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. Doe jij ook mee?

01/06/2023

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger.

20/04/2023

Wethouders overhandigen cadeaus voor 25-jarig jubileum Buitenkasten

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Buitenkasten kwamen op woensdag 19 april wethouders Nadya Aboyaakoub en Micheline Paffen naar Buitenkast Horsten om spellenpakketten te overhandigen voor de twee Buitenkasten in Liendert.

01/04/2023

De Buitenkasten bestaan 25 jaar!

De Buitenkasten bestaan 25 jaar! Speciaal voor dit jubileum hebben we een mooie film gemaakt over de Buitenkasten. Je hoort en ziet in het filmpje wat een Buitenkast is en wat deze veilige speelplekken betekenen voor kinderen én ouders uit verschillende wijken in Amersfoort.

16/03/2023

Hulpteam Amersfoort Dichtbij staat voor je klaar op 23 maart

Heb je geldzorgen en moeite met rondkomen? Kun je bijvoorbeeld je energierekening of zorgverzekering niet (meer) betalen? Of is er geen geld voor schoolspullen en sport? Er zijn financiële regelingen die jou kunnen helpen. Op 23 maart as. staat Hulpteam Amersfoort Dichtbij voor je klaar op verschillende locaties in Amersfoort om jou direct te kunnen helpen met jouw vraag.

09/02/2023

Hulp bij belastingaangifte 2022

Ook dit jaar helpt Indebuurt033 inwoners weer bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Van 6 maart t/m 29 april 2023 kunnen inwoners hiervoor terecht bij de Informatiewinkels. De hulp is gratis. Vanaf 20 februari kan hiervoor alvast een afspraak worden gemaakt. Lees meer...

31/01/2023

Spreekuur migratie en verblijf bij Indebuurt033

Vanaf 6 februari 2023 heeft Indebuurt033 in de Informatiewinkel in Kruiskamp wekelijks spreekuur voor vragen over migratie en verblijf. (Nieuwe) inwoners kunnen bij het spreekuur terecht met vragen over o.a. de verblijfsvergunning en het proces van naturalisatie.

14/12/2022

Winteractiviteiten in Amersfoort

Heb jij een leuk idee voor een (winterse) ontmoetingsactiviteit? Of organiseer je al activiteiten, die ook in de komende wintermaanden plaatsvinden? Op Samenindebuurt033.nl kun je jouw winteractiviteit plaatsen, zodat deze in het speciale Winteroverzicht terechtkomt. Op die manier kan iedere inwoner uit Amersfoort heel eenvoudig zien waar leuke activiteiten worden georganiseerd.

24/08/2022

Doe mee met de Week tegen Eenzaamheid

Van 29 september t/m 6 oktober 2022 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Amersfoort doen we hier actief aan mee! Samen met bewonersinitiatieven, organisaties en andere betrokkenen organiseren we een week vol ontmoetingsactiviteiten waar inwoners op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. Meld je activiteit alvast aan!

28/06/2022

Het verhaal van een Onafhankelijk Cliëntondersteuner

Hoe ziet Onafhankelijke Cliëntondersteuning er in de praktijk uit? Onze Clientondersteuner vertelt haar over een jongedame met lichamelijke beperkingen. Ze heeft hulp nodig heeft bij een woonurgentie aanvraag. Ze is bij verschillende instanties geweest, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Benieuwd hoe zij haar hielp? Lees het verhaal.

14/06/2022

Indebuurt033 buurtnetwerker Jelle lanceert podcast

In de gloednieuwe podcast “Buurtnetwerker Jelle, de podcast” gaat buurtnetwerker Jelle in gesprek met bewoners en professionals uit de Amersfoortse wijken Kruiskamp, Koppel en Binnenstad. Elke maand is een nieuw gesprek te beluisteren tussen de medewerker van Indebuurt033 en mensen die iets betekenen voor de wijk of stad. In de gloednieuwe eerste aflevering gaat Jelle het gesprek aan met jongerenwerker Ibrahim El Khalki.

20/05/2022

Buitenkast Randenbroek geopend

Op donderdagmiddag 19 mei is op feestelijke wijze de nieuwe Buitenkast in Randenbroek geopend. De opening werd verzorgd door wijkwethouder Fatma Koşer Kaya, die in aanwezigheid van tientallen buurtbewoners en genodigden het lintje mocht doorknippen. Buitenkasten zijn veilige speelplekken in de wijk.

14/02/2022

Informatiewinkels helpen inwoners bij belastingaangifte

Hulp nodig bij de belastingaangifte voor 2021? Vanaf 7 maart as. kunnen inwoners hiervoor terecht bij de Informatiewinkels van Indebuurt033. nu kan al een afspraak worden ingepland. Voor het kunnen doen van de belastingaangifte is een werkende DigiD nodig.

07/02/2022

Informatiewinkel Noord opent extra locatie in Vathorst

Om inwoners uit Vathorst en Hooglanderveen nog beter te kunnen ondersteunen bij al hun vragen, heeft Informatiewinkel Noord een extra locatie geopend in Vathorst. Vanaf 7 februari kunnen inwoners van Vathorst en Hooglanderveen op de maandagochtend van 9.00 - 13.00 uur terecht bij de Informatiewinkel Noord in de Bibliotheek Vathorst (ICOON).

26/01/2022

Aangepaste coronamaatregelen - update 26 januari jl.

Sinds woensdag 26 januari jl. zijn coronamaatregelen versoepeld. In deze update lees je wat dat betekent voor onze dienstverlening en voor sociale activiteiten in buurthuizen, op dagbestedingslocaties en de toegang tot plekken waar groepsactiviteiten worden georganiseerd. Voor al deze activiteiten gelden nog altijd de basisregels rond corona, om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden.

12/01/2022

Join us gestart in Amersfoort

In samenwerking met Indebuurt033 en SOVEE start Join us vanaf januari 2022 in Amersfoort groepen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar oud. Join us helpt jongeren uit Amersfoort om in contact te komen met leeftijdsgenoten en om sociaal sterker te worden. Bij Join us doen jongeren veel leuke dingen en komen ze in contact met anderen. Samen bedenken en organiseren jongeren allerlei activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet.

27/12/2021

Indebuurt033 krijgt opnieuw opdracht gemeente voor welzijnswerk in Amersfoort

Indebuurt033 heeft van gemeente Amersfoort de opdracht gegund gekregen om vanaf 2022 het welzijnswerk te coördineren en uit te voeren. Deze opdracht betreft naast het welzijnswerk ook het vrijwilligerswerk in Amersfoort, de ondersteuning voor mantelzorgers en ondersteuning bewonersinitiatief.

10/11/2021

Dag van de Mantelzorg

Vandaag, 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. In deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in de schijnwerpers te zetten.

07/10/2021

Mantelzorg GGZ campagne van start

Je staat er niet alleen voor! is de titel van de bewustwordingscampagne Mantelzorg GGZ die deze week door wethouder Menno Tigelaar samen met Indebuurt033 is gestart.

06/10/2021

Mantelzorger Vivian

Mijn hele leven heb ik een stempel gekregen. Ik was het kind van die gekke moeder. Maar ik ben meer dan dat, ik ben mijzelf, met mijn eigen keuzes en mijn eigen leven. Daar heb ik hard voor moeten werken.

22/09/2021

Week van de Ontmoeting bijna van start. Meld je activiteit aan!

Van 30 september t/m 7 oktober 2021 vindt in Amersfoort de Week van de Ontmoeting plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement dat tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid wordt georganiseerd door Indebuurt033, in samenwerking met vele organisaties en bewonersinitiatieven.

18/07/2021

Nieuwe website

Wellicht is het je al opgevallen. Per 15 juli 2021 heeft Indebuurt033 een nieuwe website gelanceerd. Onze nieuwe website is onderverdeeld in een aantal rubrieken. Per rubriek kan je informatie over verschillende onderwerpen terugvinden. Ontdek zelf wat bij je past.

16/07/2021

Even voorstellen

De rubriek 'Even voorstellen' van onze oude website is helaas komen te vervallen. Uiteraard gaan we op deze nieuwe website weer aan de slag met nieuwe verhalen van medewerkers, vrijwilligers en inwoners uit Amersfoort.

11/06/2021

Coach & Cootje Etienne en Mohammed