lettergrootte

Aangepaste coronamaatregelen - update 26 januari jl.

Sinds woensdag 26 januari jl. zijn de coronamaatregelen versoepeld. Wat betekent dit voor ons welzijnswerk?

Onze dienstverlening kan net als de afgelopen maanden gewoon doorgaan. Wel houden we rekening met een aantal zaken. Om ervoor te kunnen zorgen dat we 1,5 meter afstand kunnen houden, laten we minder personen op onze locaties toe, zoals de Informatiewinkels. We werken op afspraak en zoveel mogelijk online/telefonisch. Daarnaast vragen we om:

  • Niet te komen als je klachten hebt die verband kunnen houden met corona. Verplaats je afspraak of laat de afspraak telefonisch plaatsvinden.
  • Een mondkapje te dragen bij bezoek aan onze locaties. Zodra je zit, kun je het mondkapje afdoen. Wij stellen het op prijs als je zelf een mondkapje meeneemt.
  • Altijd 1,5 afstand te houden.

Zo zorgen wij er voor dat jij en onze medewerkers veilig op onze locaties kunnen zijn.

Buitenkasten

De Buitenkasten sluiten aan bij de regels van het basisonderwijs. Dit betekent dat de Buitenkasten zijn geopend.

Handreiking buurt- en dorpshuizen Sociaal Werk Nederland

Sociaal Werk Nederland heeft in samenwerking met LSA en het Ministerie VWS een handreiking gemaakt voor buurt- en dorpshuizen. Hierin kun je lezen welke activiteiten allemaal mogen plaatsvinden in buurt- en dorpshuizen, hoe het zit met groepsactiviteiten rond dagbesteding en ontmoeting en waar geen coronatoegangsbewijs nodig is en waar juist wel.

Lees hier de handreiking

De belangrijkste punten

  • Alle sociale activiteiten mogen doorgaan, zonder eindtijd en zonder coronatestbewijs (CTB) of maximale groepsgrootte (zie pagina 2 van de handreiking).
  • De horeca binnen een buurthuis sluit wel om uiterlijk 22:00 uur.
  • Evenementen en horeca mogen weer; wel is een coronatestbewijs (CTB) verplicht en is de eindtijd 22:00 uur.
  • Het RIVM vraagt extra aandacht voor goede ventilatie.
  • Nog steeds gelden de basisregels: 1,5 meter afstand, vaak handen wassen, hoesten en niezen in elleboog, thuisblijven bij klachten.

Coronacheck

De toepasbaarheid van de coronapas (het Corona ToegangsBewijs) verandert niet. Voor de toegang tot buurthuizen en jongerenlocaties is geen Coronacheck nodig. Ook in de bibliotheek, bij inloophuizen en -spreekuren, bij huiswerkbegeleiding is geen coronatoegangsbewijs nodig. In de handreiking zie je een compleet overzicht van plekken waar geen coronatoegangsbewijs nodig is.

Wel geldt de regel dat als er geen coronapas wordt gebruikt om toegang te verlenen, anderhalve meter afstand en het gebruik van een mondkapje verplicht zijn.

Meer informatie over corona kun je lezen op de website van Gemeente Amersfoort.