lettergrootte

Opening Buitenkast Randenbroek

Op donderdagmiddag 19 mei is op feestelijke wijze de nieuwe Buitenkast in Randenbroek geopend. Amersfoort telt daarmee acht Buitenkasten verspreid over de stad. De Buitenkasten zijn onderdeel van Indebuurt033.
De opening werd verzorgd door (wijk)wethouder Fatma Koşer Kaya, die in aanwezigheid van tientallen buurtbewoners en genodigden het lintje mocht doorknippen samen met een jonge inwoner uit de wijk. Kinderen waren blij met de nieuwe speelplek. Zij konden meteen allerlei soorten speelgoed uitproberen, er waren kleurplaten voor alle kinderen en ijsjes. Voor ouders was het ook gezellig. Zij kregen een rondleiding en konden van alles vragen over de nieuwe Buitenkast.

Veilige speelplekken in de wijk

Buitenkasten zijn veilige speelplekken in de wijk, die door vrijwilligers worden verzorgd met ondersteuning van professionals. Kinderen kunnen er met elkaar spelen. Ze kunnen speelgoed en spelletjes lenen of aanhaken bij kleine klusjes in de buurt, die bijdragen aan een gezellige en schone wijk. Ook verzorgers van de kinderen zijn welkom om mee te komen naar de Buitenkasten. Ouders en grootouders kunnen onder het genot van een kop koffie of thee hun kinderen zien spelen, andere ouders ontmoeten uit de buurt of vragen stellen aan de professionals, bijvoorbeeld over opvoeden, zelfredzaamheid en taalontwikkeling.

Locaties en openingstijden

Alle Buitenkasten in Amersfoort zijn (minimaal) twee middagen in de week geopend van 14:30 tot 17:00 uur. Voor een overzicht van de verschillende locaties en de openingstijden, bekijk de informatie over De Buitenkasten.