lettergrootte

Ondersteuning dak- en thuislozen

Leven op straat

Hulp voor daklozen en thuislozen

Op straat leven is moeilijk. Heb je geen huis of vaste plek om te wonen? Kom dan eens langs bij Motiva. Zij noemen zichzelf Straatadvocaten. En ze zijn er om je te helpen bij het leven op straat. Maar ook bij de problemen waardoor je geen plek hebt om te wonen.

Waar vind je ons?

Je vindt ons bij Motiva:

Muurhuizen 128
3811 EM Amersfoort.

Telefoonnummer: 033 – 489 3959 
E-mail: motivastraatadvocaten@yahoo.com.

Je kunt elke dag terecht:

  • 09.00 – 12.00 uur      Kom langs om even te praten. Je krijgt een kop koffie. En als we gekookt hebben, krijg je ook iets te eten. Vaak delen we broodjes uit.
  • 09.00 – 12.00 uur      Je kunt langskomen als je vragen hebt. Je hoeft geen afspraak te maken.
  • 13.00 – 16.00 uur    Je kunt langskomen als je een afspraak hebt gemaakt. Bel ons om een afspraak te maken. Telefoon 033 – 489 3959.

Warm eten:

  • Elke zaterdagochtend kookt er iemand warm eten. De mensen van Warm Hart doen dit. Zij zijn van de Evangelische gemeente Rafaël.
  • Van maandag tot en met vrijdag kookt er ook vaak iemand, maar niet altijd. Kom even langs om te kijken of er iemand aan het koken is.

Voor wie is de hulp van de Straatadvocaten bedoeld?

De hulp is bedoeld voor iedereen die geen huis heeft of geen vaste woonplek. Bijvoorbeeld omdat je relatieproblemen hebt, een verslaving hebt of problemen met je gezondheid. Of omdat je je baan bent kwijtgeraakt.

Waarvoor kun je nog meer terecht bij de Straatadvocaten?

Dit is wat we voor je kunnen doen:

  • We luisteren naar je als je ergens over wilt praten.
  • We zoeken samen met jou uit van welke organisaties je hulp kunt krijgen bij je problemen.
  • We helpen je om hulp te vragen bij de gemeente of andere hulporganisaties.
  • Heb je geldproblemen? Kun je je rekeningen niet betalen? Dan is er kans dat je nog erger in de problemen komt. We bekijken welke hulp je daarbij kunt zoeken.

Zelf niet dakloos of thuisloos?

Hoe kun je daklozen en thuislozen helpen?

Ken je mensen die dakloos of thuisloos zijn? Heb je vanuit je werk met hen te maken? Stuur hen door naar Motiva. En ga gerust ook zelf een keer bij Motiva kijken. Ze vertellen je graag wat ze doen.

Wat doet Motiva nog meer?

Ze organiseren regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten voor de politiek en voor andere organisaties. Dit doen ze om anderen bewust te maken van dak- en thuislozen. Ze geven ook voorlichting op scholen. Leerlingen kunnen er ook een maatschappelijke stage doen.

Motiva Straatadvocaten en Klussenbureau is een onderdeel van Indebuurt033. Maar we werken onafhankelijk. Daarom hebben we onze eigen naam en onze eigen doelen. Deze manier van werken hebben we afgesproken met de gemeente Amersfoort.