lettergrootte

Geld- en juridische zaken

Gratis hulp bij je geldzaken of problemen met het recht

Als je advies nodig hebt of hulp bij problemen

Vind je het lastig om je geldzaken te regelen? Heb je moeite met rondkomen? Of heb je een juridisch probleem? Dan is het niet raar als je daar hulp bij nodig hebt. Geldzaken en juridische zaken kunnen ingewikkeld zijn. En hoe sneller je geldproblemen oplost, hoe beter.

Hoe helpen we je?

Bij de Informatiewinkels van Indebuurt033 werken Sociaal Juridisch Dienstverleners. Heb jij een vraag waar ingewikkelde wetten en regels bij komen kijken? De Sociaal Juridisch Dienstverlener wijst jou de weg!

De Sociaal Juridisch Dienstverleners geven gratis informatie en advies op het gebied van inkomen en financiën. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de bijstandsuitkering, WW-uitkering, Ziektewetuitkering, WIA-uitkering, AOW, Pensioen, Belastingen en Toeslagen en het treffen van een betalingsregeling. Ook kun je bij ons terecht met vragen over migratie en verblijf.

Heb je een laag inkomen en kun je wel wat extra hulp gebruiken? Dan kijken we samen of je recht hebt op een fonds of een regeling voor minima, zoals:

  • Bijzondere Bijstand
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
  • Kwijtschelding waterschapsbelasting
  • Witgoedregeling
  • Individuele Inkomenstoeslag
  • Bijdrage sport en cultuur voor volwassenen
  • Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting Leergeld
  • Energietoeslag

De Sociaal Juridisch Dienstverleners helpen ook bij het beantwoorden van vragen over wonen, arbeidsrecht, familierecht, je zorgverzekering en andere financiële en juridische vragen. Als het nodig is helpt de Sociaal Juridisch Dienstverlener bij het begrijpen van een moeilijke brief, bij het schrijven van een brief, klacht of bezwaarschrift en belt samen met jou naar instanties.

Heb je een vraag of heb je hulp nodig?

Kom dan naar de Informatiewinkel bij jou in de buurt en maak een afspraak. We helpen je graag!

Spreekuur migratie

Informatiewinkel Kruiskamp heeft drie keer per week spreekuur voor vragen over migratie. Je kunt hier terecht met vragen over je verblijfsvergunning, naturalisatie en hulp bij het invullen van formulieren die te maken hebben met je verblijf in Nederland.

Het spreekuur is van maandag t/m woensdag van 9.00 tot 13.00 uur, bij de Informatiewinkel in Kruiskamp, Neptunusplein 66-K. We werken op afspraak. Om een afspraak te maken, kun je bellen naar 033- 475 5664 of mailen naar migratie@indebuurt033.nl.