lettergrootte

Scheiding

Vragen over een scheiding

Heb je relatieproblemen, ben je gescheiden of ben je van plan om te gaan scheiden? Dan kan je allerlei vragen hebben. Wat zijn de regels precies? Waarover moet je afspraken maken? Wat zijn je rechten? Hoe zit het met geldzaken? Met deze vragen kun je terecht bij het spreekuur over scheidingsvragen. Ook als je niet zelf gaat scheiden, maar wel met een scheiding te maken krijgt. Bijvoorbeeld als één van je kinderen gaat scheiden of je opa of oma bent van kleinkinderen wiens ouders zijn gescheiden.

Wat voor hulp kun je krijgen?

Onze medewerkers hebben veel kennis over alles wat met een scheiding te maken heeft. Je krijgt informatie en advies. En als het nodig is sturen we je door naar een andere organisatie voor hulp. We werken samen met andere ondersteunende organisaties, waaronder Humanitas en het wijkteam.

Mediation

Wanneer je uit elkaar bent als ouders, blijf je vanwege de zorg voor de kinderen wel gezamenlijk ouders. Dit brengt soms uitdagingen met zich mee. Door middel van mediation kunnen jullie samen tot goede afspraken komen over de omgang en verzorging van de kinderen, een ouderschapsplan. Ook kan mediation ingezet worden als er onenigheid is rondom een bepaald thema van de scheiding of om de communicatie tussen jullie als ouders in beeld te brengen en te verbeteren. Door het samen goed te doen als ouders, zorg je ervoor dat je kind zo min mogelijk last krijgt van de scheiding en zich gesteund voelt door jullie. Interesse? Stuur een mail naar scheiding@indebuurt033.nl.

Bereikbaarheid en contactgegevens

Je kunt het centrale nummer van Indebuurt033 bellen van maandag t/m donderdag tussen 9.00-13.00 uur via 033-2048677. Er wordt dan een terugbelverzoek gemaakt, waarna je binnen 5 werkdagen wordt teruggebeld. Je kunt ook mailen naar scheiding@indebuurt033.nl. Ook dan nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op.

Wij hebben op maandagmiddag tussen 13:30-15:30 uur de mogelijkheid om fysiek af te spreken. Via bovenstaand mailadres kun je een afspraak maken om langs te komen.