lettergrootte

Groepen en trainingen jongeren

Groepen en trainingen jongeren

Kom in contact met anderen!

Hopelijk flow je lekker in je leven. Dat alles vanzelf gaat en je eigenlijk geen zorgen hebt. Alleen soms is dat misschien niet altijd het geval. Kost het je soms wat moeite in de omgang met andere jongeren of juist (één van je) ouders? Of ben je wat faalangstig? Misschien word je wel gepest of vind je het lastig om voor jezelf op te komen. Vandaag de dag kan er veel gebeuren in je leven. Maar je staat er niet alleen voor!

Aanbod van mogelijkheden

In Amersfoort is er een aanbod van verschillende soorten trainingen, groepen en activiteiten speciaal voor jou, als jongere die wat steun nodig heeft. Dit kan zijn op het gebied van sociale vaardigheid, weerbaarheid of het leren omgaan met een scheiding. Alle mogelijkheden zijn te vinden op de website: Samenindebuurt033.nl. Hier kan je rustig zelf doorheen scrollen om te kijken of er iets voor je bij zit.

Ervaringen delen

In een groep kom je in contact met anderen. Zo kan je ervaringen delen. Hierdoor krijg je meer het gevoel dat je niet de enige bent met zulke problemen. Dat kan al een hele opluchting zijn! Hopelijk kom je beter in je vel te zitten. Je zelfvertrouwen kan een boost krijgen. Hierdoor kan je op een fijnere manier met andere jongeren omgaan. Want je leert namelijk emoties herkennen en ziet sneller wat een ander nodig heeft.

Spanning thuis

Zijn er ernstige problemen thuis die veel spanning en stress veroorzaken? Er zijn ook speciale groepen van Indebuurt033 die speciaal gericht zijn op spanning thuis. Kom in contact met een jongerenwerker of ons aandachtsteam spanning thuis. Zij vertellen je er graag meer over!

Jongeren InformatiePunt

Denk je dat het iets voor jou is, maar vind je de drempel te hoog? Kom dan eens langs bij het Jongeren Informatie Punt. Je krijgt daar gratis advies, informatie en hulp.