lettergrootte

Preventiegroepen jeugd

Welke preventiegroepen spanning of zorgen thuis organiseren we?

Voor elke leeftijdsgroep is er een mooi aanbod

Piep zei de Muis (4 t/m 8 jaar)
PIEP zei de Muis is een groep voor kinderen zonder hun ouders erbij. De kinderen komen naar de groep om te spelen. Tegelijk leren ze om met emoties om te gaan en problemen te verwerken. Bij PIEP merken kinderen dat ze niet de enige zijn met problemen thuis. Ze mogen weer even kind zijn. Voor ouders zijn er vier ouderbijeenkomsten waarin zij leren wat de invloed van spanning is op de ontwikkeling van hun kind en hoe ze daar thuis mee om kunnen gaan.
Bekijk de video

Billy Boem (8 t/m 12 jaar)
Billy Boem geeft kinderen een extra steuntje in de rug. Kinderen vinden het soms moeilijk om met hun ouders te praten over problemen. Bij Billy Boem praten kinderen met elkaar over hun ervaringen. Ze leren van elkaar en ze leren omgaan met emoties. Voor ouders zijn er drie ouderbijeenkomsten.

KletsKOPPen (KOPP/KOV) (8 t/m 12 jaar)
KletsKOPPen (KOPP/KOV) is er voor kinderen bij wie iemand in het gezin psychiatrische problemen of verslavingsproblemen heeft. Dit kan dus gaan om een van de ouders, maar ook een broer of zus. Het is een groep waar kinderen door middel van leuke dingen doen; spel, knutselen en kletsen aan de slag gaan met de situatie die thuis speelt. Kinderen vinden steun bij leeftijdsgenootjes. Ook zien ze dat er meer kinderen zijn in vergelijkbare omstandigheden. Ze kunnen in de groep terecht met hun verhalen en vragen. Daarnaast is er veel aandacht voor gevoelens, zelfvertrouwen en ontspanning. Voor ouders zijn er twee ouderbijeenkomsten. Bekijk de video

Brussengroep (8 t/m 12 jaar)
De Brusjes-groep is voor kinderen die een broer of zus hebben met een chronische ziekte of beperking. Kinderen kunnen met elkaar praten over hun ervaringen. Vinden ze het lastig om een bijzondere broer of zus te hebben? Krijgen ze zelf genoeg aandacht en mogelijkheden in het gezin? De kinderen merken dat ze niet de enige zijn.

Training Kopzorgen (12 t/m 16 jaar)
De training Kopzorgen is er voor jongeren die thuis veel spanning en stress meemaken. In deze groep krijgen ze een extra steuntje. Ze praten met elkaar over hun ervaringen. Zo steunen ze elkaar en merken ze dat ze niet de enige zijn met deze problemen. De training Kopzorgen wordt samen met een preventiewerker van Jellinek gegeven. Naast praten is er ook tijd voor ontspanning. Voor ouders is er één ouderbijeenkomst.

Voor meer praktische informatie over de groepen kun je contact opnemen via spanningthuis@indebuurt033.nl.