lettergrootte

Ondersteuning bewonersinitiatief

Iets organiseren voor je wijk of de stad
Misschien kun je bij ons geld vragen voor je plan

Wil je iets organiseren in jouw buurt of in de stad? Een gezellige of sportieve activiteit, bankjes op het plein, een buurtkrant, noem maar op. Zoek dan mensen die je daarbij kunnen helpen. En neem contact met ons op, bijvoorbeeld met de buurtnetwerker in jouw wijk. Dan bekijken we samen met jou hoe we je kunnen helpen bij je plan. En of je er geld voor kunt aanvragen bij ons. Vier keer per jaar geven wij geld aan allerlei plannen en projecten die goed zijn voor de wijken en de stad. Hiervoor bestaat een subsidieregeling.

Voor welke plannen kun je geld aanvragen?

Elke wijk heeft een wijkplan waarin sociale doelen staan. Bijvoorbeeld meer contact tussen buurtbewoners. Helpt jouw plan mee aan een van deze doelen? Of aan een van de sociale doelen uit het stedelijk plan? Dan kun je er geld voor vragen. We bekijken graag samen met jou of je voor je plan geld kunt vragen.

Hoe vraag je geld voor je plan?

Om geld voor je plan te vragen, vul je het aanvraagformulier in. Dit kan drie keer per jaar (let op: dit was voorheen vier keer per jaar):

  • Voor 30 april. Je hoort dan voor 31 juli of je geld krijgt voor je plan.
  • Voor 30 augustus. Je hoort dan voor 31 november of je geld krijgt voor je plan.
  • Voor 31 december. Je hoort dan voor 31 maart of je geld krijgt voor je plan.
  • In verband met de nieuwe regeling in 2025, mag een initiatief tot uiterlijk 31-12-2024 doorlopen.
  • Tot 1 mei 2024 is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Als het beschikbare budget volledig wordt benut, zal dit de laatste mogelijkheid zijn om subsidie aan te vragen in 2024. Mochten er echter nog subsidiegelden over zijn, dan zal er een derde mogelijkheid komen om subsidie aan te vragen, met een inschrijfperiode van 1 augustus tot en met 15 september 2024. Deze subsidieronde zal ook een looptijd hebben tot 31 december 2024.

Je aanvraag moet voldoen aan een paar regels. Die vind je bij Voorwaarden en eisen.

Hoe gaat het verder na je aanvraag?

Het BuurtBestuur bekijkt je aanvraag. Je mag in een bijeenkomst met het BuurtBestuur meer uitleg geven bij je plan. Daarna geeft het BuurtBestuur ons een advies over je plan: wel of geen geld geven. Wij besluiten of we het advies van het BuurtBestuur uitvoeren. En je krijgt van ons een bericht hierover. Dit krijg je uiterlijk 3 maanden na de deadline voor je aanvraag. Via onderstaande link kun je zien aan welke plannen we geld hebben gegeven.

Toegekende subsidie

Subsidieregeling

Onder Subsidieregeling Projecten#InDeBuurt vind je de eenvoudige versie van de subsidieregeling. Let op: aan deze vereenvoudigde versie kunnen geen rechten worden ontleend. De officiële versie staat hier. Daarnaast geldt de Algemene Subsidieverordening Amersfoort.

Heb je een vraag?
Heb je vragen over hoe je geld aanvraagt voor je plan? Stuur een mail naar projecten@indebuurt033.nl. Je kunt je vraag ook stellen aan de buurtnetwerker in jouw wijk of bij één van de Informatiewinkels in de stad.