lettergrootte

Maatjesprojecten volwassenen

Indebuurt033 biedt meerdere maatjesprojecten voor volwassenen, jeugd en jongeren en gezinnen. Daarnaast werkt Indebuurt033 nauw samen met andere organisaties in Amersfoort die ook verschillende maatjesprojecten hebben. Door de samenwerking kunnen we mensen sneller en beter helpen aan een maatje die het best past bij de vraag en de situatie. Op deze pagina vind je de informatie over maatjesprojecten voor volwassenen.

Vrijwilliger aan Huis

Is het dagelijks leven voor jou ingewikkeld? Heb je moeite met drukte om je heen, of gaan dingen voor jou te snel? Heb je geen familie of vrienden die je kunnen helpen?

Dan is het fijn als je van iemand wat hulp en persoonlijke aandacht krijgt.

Met Vrijwilliger aan Huis krijg je een maatje die elke week bij je thuis komt, ongeveer een jaar lang. Diegene kan je helpen in je dagelijks leven. Met een klusje in huis, door samen een spelletje te spelen of iets te bakken. Naar een park gaan of op een terras samen iets drinken is ook mogelijk. De vrijwilliger luistert als je wilt praten. Ook helpt de vrijwilliger je om mensen te zoeken waar je vaker mee af zou kunnen spreken. Zo kan je ook zonder maatje verder.

Stut en Steun

Heb je ondersteuning nodig in het dagelijks leven? Wordt deze ondersteuning nu gegeven door een medewerker van het Wijkteam?

Dan kan het zijn dat het Wijkteam een vrijwilliger van Indebuurt033 inschakelt om je te helpen zelfstandig te blijven wonen.

Afhankelijk van je vraag en je situatie wordt gekeken welke vrijwilliger het beste bij je past. Deze vrijwilliger wordt altijd ondersteund door een vrijwilligerscoördinator van Indebuurt033.

Deze vorm van maatjesproject kan alleen aangevraagd worden door Wijkteammedewerkers. Meer informatie over Stut en Steun? Klik hier.

Aanvraagformulier

Voor het aanvragen van een maatje vanuit Vrijwilliger aan Huis of Stut en Steun vul je dit formulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen om te kijken of er een passend maatje te vinden is.

Wil je zelf maatje worden?

Voor alle maatjesprojecten van Indebuurt033 zoeken we vrijwilligers. Neem eens een kijkje op de vacaturebank voor een vacature van een maatjesproject wat bij je past. Of neem contact op door een mail te sturen naar maatjesprojecten@indebuurt033.nl. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht.

Meer over ons

De vrijwilligers van de maatjesprojecten horen bij Indebuurt033 en krijgen daar een training. De vrijwilliger heeft regelmatig contact met de coördinator van Indebuurt033. Alle vrijwilligers van Indebuurt033 hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Maatjes- en coachprojecten Amersfoort

Bovenaan deze pagina, in de rechterkantlijn, kun je de Maatjeswijzer vinden. Hierin zie je precies welke maatjes- en coachprojecten er in Amersfoort zijn voor kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen.

Daarnaast staan er op Samenindebuurt033.nl allerlei coachprojecten en -activiteiten.