lettergrootte

Praktische hulp aan huis

Hulp nodig bij een klusje, bij boodschappen of met administratie?

De Burenhulpdienst en de Techneuten kunnen je helpen

Heb je hulp nodig bij een klusje? Kun je niet goed zelf boodschappen doen? Kom je niet goed uit je administratie? Of is er een apparaat kapot? Het lijken simpele dingen om te doen. Maar dat is niet voor iedereen zo. Het is helemaal niet raar om hulp te vragen. De Burenhulpdienst en de Techneuten zijn er om je te helpen.

Voor wie zijn de Burenhulpdienst en de Techneuten er?
Heb je voor korte tijd hulp nodig? Bijvoorbeeld doordat je ziek bent of een andere beperking hebt. Of doordat je een laag inkomen hebt en geen hulp kunt betalen. Of doordat je geen vrienden of familie in de buurt hebt die jou kunnen helpen? Dan kunnen de Burenhulpdienst en de Techneuten je helpen. Wij zijn buurtgenoten en we geven als vrijwilliger hulp aan jou en andere buurtgenoten.

Wat voor hulp geven de Burenhulpdienst en de Techneuten?
Burenhulpdienst
Bij de Burenhulpdienst kun je terecht voor kleine klusjes in en om het huis. Zoals een lamp of schilderij ophangen of de tuin netjes maken. Maar ook voor hulp bij administratie, boodschappen doen of een ritje naar de dokter. En zelfs voor een praatje. Meestal wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Techneuten
Bij de Techneuten kun je terecht voor problemen met je computer, laptop, tablet, printer en telefoon. Ook voor problemen met internet en e-mail.

Hoe regel je dat je hulp krijgt?
Burenhulpdienst
Voor de Burenhulpdienst in Amersfoort kan je de flyer downloaden. Je vindt daar de telefoonnummers en e-mailadressen.

Techneuten
Voor hulp van de Techneuten stuur je een mail naar techneuten@indebuurt033.nl of bel tussen 09.00 en 17.00 uur naar 033 469 2469. Onze receptie maakt dan een afspraak voor je. Voor sommige vragen komen we naar je huis om te helpen. Met andere vragen helpen we je aan de telefoon.

Wil je zelf buurtgenoten helpen?
Wil je als vrijwilliger mensen in je buurt of wijk ergens mee helpen? Een uurtje in de week, of een dagdeel per maand? Neem dan rechtstreeks contact op met de burenhulp in je wijk (download de flyer). Of kom langs bij de Informatiewinkel in je buurt. Ook kun je kijken in de Vrijwilligersvacaturebank om te zien waar jouw hulp nodig is.