lettergrootte

Wijkplannen

Bijdragen aan een leukere wijk

Laat je mening horen!

In een wijk wonen doe je samen. En samen zorg je ervoor dat jullie wijk fijn en mooi is om in te wonen. Wat vind jij daarbij belangrijk? En wat zou je graag willen in je wijk of in de stad? In een wijkplan denken de wijkbewoners samen na over deze vragen.

Wat staat er in een wijkplan?

In het wijkplan staan doelen die je wijk wil bereiken en wensen van de inwoners. Bijvoorbeeld over hoe de wijk en de straten eruit moeten zien. Of over activiteiten die de inwoners willen organiseren. Elk jaar maakt jouw wijk een nieuwe versie van het plan. Inwoners, meerdere maatschappelijke organisaties en professionals die actief zijn in de wijk, schrijven mee aan het wijkplan.

Ideeën voor de wijk

Als jij als inwoner een goed idee hebt voor een activiteit of initiatief in jouw wijk, die aansluit bij de doelen van het wijkplan, laat dan je kans niet liggen. Neem contact op met de Buurtnetwerker uit jouw wijk. Zij kunnen je eventueel helpen meedenken en subsidie laten aanvragen voor jouw initiatief. Inwoners uit Amersfoort kunnen namelijk een subsidie krijgen om de plannen te realiseren.

Het wijkplan van jouw wijk

Hieronder zie je alle wijkplannen van Amersfoort. Als je op de link klikt, kun je het wijkplan bekijken. Er is ook een plan voor de hele stad Amersfoort.