lettergrootte

Hulp bij opvoeden en opgroeien

Steuntje in de rug
Laat je kind/kinderen samenkomen in een groep

Groepen en trainingen voor kinderen en jongeren

Kinderen opvoeden is niet altijd gemakkelijk. En opgroeien kan lastig zijn voor een kind. Soms vindt een kind het lastig om met anderen om te gaan. Het kan faalangst hebben of gepest worden. Of het krijgt te maken met een scheiding. In deze situaties bieden we extra steun voor kinderen en jongeren.

In sommige situaties maken kinderen langere tijd stress mee. Hiervan kunnen ze later veel last houden. Daarom is het belangrijk dat ze op tijd steun krijgen. We bieden trainingen die helpen om te zorgen dat een kind geen ernstigere problemen krijgt. Er zijn trainingen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Extra steun voor kinderen en jongeren

Wij organiseren trainingen om kinderen van verschillende leeftijden sterker te maken. Ze ontwikkelen hun sociale vaardigheden, kunnen beter voor zichzelf opkomen en beter omgaan met hun gevoelens. Ze delen ervaringen en merken dat ze niet de enige zijn.

Denk je dat dit iets is voor jouw kind? Kom dan eens langs bij een van onze Informatiewinkels. We bekijken graag samen met jou wat het beste past bij je kind. Of bekijk op Samenindebuurt033.nl welke trainingen er zijn bij een kind in de buurt. Dit zijn trainingen voor het omgaan met een scheiding en trainingen voor sociale vaardigheden en weerbaarheid.

Trainingen voor kinderen met spanning en stress thuis

Een aantal van onze trainingen zijn bedoeld voor kinderen uit gezinnen waar stress en spanningen voorkomen. Bijvoorbeeld door psychische problemen, ziekte, een scheiding of vechtscheiding, ruzies thuis of financiële problemen. De trainingen helpen deze kinderen om met spanningen en emoties om te gaan en ze leren dat ze niet de enige zijn waar het soms anders gaat thuis. Er zijn groepen voor verschillende leeftijden. En verschillende soorten trainingen, zoals PIEP, Billy Boem, KOPP/KOV en de pubertraining Kopzorgen.

Bij veel trainingen horen ook bijeenkomsten voor ouders. Daarin leren ouders hoe ze hun kinderen thuis zo goed mogelijk kunnen helpen.
Ken je kinderen voor wie dit soort trainingen nuttig kunnen zijn? Meld ze dan aan.

Bekijk hier welke groepen we organiseren.

Wil je meer weten of een kind aanmelden? Neem contact op met het Aandachtsteam spanning thuis.

Als je meer wilt weten, neem dan contact met ons op. Ook als je een kind wilt aanmelden voor een groep. Je spreekt dan met iemand van het Aandachtsteam spanning thuis van Indebuurt033. Dit team is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 – 17.00 uur. Stuur een mail naar spanningthuis@indebuurt033.nl of bel 033 204 8677.