lettergrootte

Maatjesprojecten kind & gezin

Indebuurt033 biedt meerdere maatjesprojecten voor volwassenen, jeugd en jongeren en gezinnen. Daarnaast werkt Indebuurt033 nauw samen met andere organisaties in Amersfoort die ook verschillende maatjesprojecten hebben. Door de samenwerking kunnen we mensen sneller en beter helpen aan een maatje die het best past bij de vraag en de situatie. Op deze pagina vind je de informatie over maatjesprojecten voor kinderen en gezinnen.

BeBuddies (voorheen Ervaringsmaatjes)

Als kind zorgen voor iemand in je gezin, je zorgen maken of zorg missen? Een buddie kan helpen!

Ben je tussen de 6 en 18 jaar? En heeft er iemand bij jou thuis veel zorg nodig? Bijvoorbeeld omdat één van je ouders of je broer of zus een beperking heeft of een ziekte. Of psychisch ziek is of verslaafd. Dan ben jij misschien wel degene die zorgt voor deze persoon. Kinderen of jongeren die voor iemand thuis zorgen, noemen we jonge mantelzorgers. Je bent dus niet de enige.

Bij Indebuurt033 kun je een buddie krijgen die net zulke ervaringen heeft als jij. Het kan fijn zijn om met iemand te praten die jou begrijpt, of om samen iets gezelligs te doen, zodat je even geen zorgen hebt.

Meer weten over BeBuddies? Klik hier

Coach&Cootje

Wil je graag meer zelfvertrouwen, iemand met wie je kan praten of samen iets leuks doen? Coach&Cootje kan jou helpen!

Coach&Cootje is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die extra ondersteuning en/of persoonlijke aandacht kunnen gebruiken en dit vanuit hun directe omgeving niet kunnen krijgen. Samen met een coach die voor langere tijd aan het kind wordt gekoppeld, wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, contact leggen met leeftijdsgenootjes en wordt vooral ook plezier gemaakt. Iets wat deze kinderen vaak wel kunnen gebruiken. Wekelijks hebben de coach en het kind contact met elkaar.

Meer weten over Coach&Cootje? Klik hier

Gezinskracht (voorheen Samen Oplopen)

Zijn er in je gezin verschillende problemen tegelijk aan de hand? Dan is Gezinskracht misschien iets voor jou.

Normaal gesproken houden professionele hulpverleners zich dan bezig met je gezin. Toch is dat niet voor ieder gezin de beste oplossing. Daarom kan er ook een vrijwilliger komen, om je gezin met allerlei dingen te helpen. Net als een goede vriend. Het maatjesproject Gezinskracht organiseert dit. De vrijwilliger krijgt begeleiding van een coördinator van Indebuurt033.

Meer weten over Gezinskracht? Klik hier

Aanvraagformulier

Voor het aanvragen van een maatje/vrijwilliger voor Ervaringsmaatjes, Coach&Cootje of Gezinskracht vul je dit formulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen om te kijken of er een passend maatje te vinden is.

Wil je zelf maatje worden?

Voor alle maatjesprojecten van Indebuurt033 zoeken we vrijwilligers. Neem eens een kijkje op de vacaturebank voor een vacature van een maatjesproject wat bij je past. Of neem contact op door een mail te sturen naar maatjesprojecten@indebuurt033.nl. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht.

Meer over ons

De vrijwilligers van de maatjesprojecten horen bij Indebuurt033 en krijgen daar een training. De vrijwilliger heeft regelmatig contact met de coördinator van Indebuurt033. Alle vrijwilligers van Indebuurt033 hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Maatjes- en coachprojecten Amersfoort

Bovenaan deze pagina, in de rechterkantlijn, kun je de Maatjeswijzer vinden. Hierin zie je precies welke maatjes- en coachprojecten er in Amersfoort zijn voor kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen.

Daarnaast staan er op Samenindebuurt033.nl allerlei coachprojecten en -activiteiten.