lettergrootte

Vervoer

Vervoer in en om Amersfoort

Welke mogelijkheden zijn er?

Woon je in Amersfoort? Wil je naar een afspraak, boodschappen doen of bij iemand op bezoek? Maar heb je geen vervoer? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om te reizen. Bijvoorbeeld de Belbus of een groepstaxi. Wil je graag anderen ontmoeten en met anderen gezellig op stap? Dan is PlusBus033 de perfecte oplossing! Hieronder vind je meer informatie over PlusBus033.

Voor vervoersmogelijkheden download de brochure rechts op deze pagina.

Of kijk op Samenindebuurt033.nl. Daar vind je een overzicht met de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Gezellig samen op pad met PlusBus033

Woon je in Amersfoort, ben je 60+ en wil je regelmatig met anderen op stap? Dan kun je je opgeven voor de Plusbus033. Wil je vaker de deur uit, leuke dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten? Of heb je hulp nodig met het doen van de boodschappen? Onze twee bussen gaan 6 à 7 keer per week op pad. Elke bus biedt plek voor 7 deelnemers. We maken culturele uitstapjes door het hele land, verkennen de omgeving tijdens verrassingstochten, stappen op een rondvaartboot of bezoeken een mooie stad of dorp. Ook gaan we samen naar een lunchcafé of pannenkoekenhuis. Voor de boodschappen rijden we naar markten en winkelcentra.

Goed om te weten:

  • Wij halen deelnemers thuis op en brengen ze weer veilig thuis.
  • Onze twee rolstoelbussen hebben plaats voor 7 deelnemers per bus, eventueel met rollator, of rolstoel!
  • Onze vrijwilligers dragen zo nodig de boodschappen, geven een arm ter ondersteuning of duwen de rolstoel.

Eens per zes weken komt er een nieuw programma uit waarop je kunt intekenen. De prijs verschilt per activiteit. Download het programma.

Wil je graag een uitje reserveren? Er is een nieuwe aanmeldprocedure. Klik hier voor meer informatie. Ook zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur op telefoonnummer 033 476 3830 of via Plusbus033@indebuurt033.nl. Wil je graag vrijwilliger worden bij de PlusBus033? Neem dan contact op met coördinator Marianne van Aken, via Plusbuscoordinator@indebuurt033.nl.

Heb je vragen?
Kun je geen vervoer vinden dat bij je past? Of heb je vragen? Indebuurt033 helpt je graag verder! Bel 033 204 8677 of loop binnen bij één van onze Informatiewinkels.

Let op: je kunt via dit telefoonnummer niet reserveren voor vervoer. In de brochure staat bij elke soort vervoer hoe je dat moet doen. De uitjes van PlusBus033 zijn te reserveren via het telefoonnummer dat te vinden is in het programma dat hierboven én rechts op deze pagina kan worden gedownload.