lettergrootte

Extraatjes voor mantelzorg

Maak je leven als mantelzorger net iets prettiger

Waardering en cadeautjes

Naast diverse regelingen voor mantelzorgers bestaan er leuke extraatjes. Deze hebben we voor je op een rij gezet.

Regelingen voor mantelzorgers

Voor jou als mantelzorger zijn er een paar regelingen die je kan gebruiken:
• Je bent als mantelzorger automatisch verzekerd via de vrijwilligersverzekering die we hebben bij Vrijwilligersnet Nederland. Het is een verzekering voor aansprakelijkheid en voor ongelukken. Wil je meer weten, klik hier.

• In sommige situaties kan de persoon voor wie je zorgt een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen. En dit gebruiken om je te betalen voor de zorg die je geeft. Wil je meer weten? Neem dan contact op met het wijkteam.

• Veel zorgverzekeringen hebben een aanvullende verzekering voor mantelzorgers. Zodat je bijvoorbeeld een invaller kunt regelen. Of een cursus kunt doen. Kijk bij je eigen zorgverzekeraar waarvoor jij misschien een vergoeding kunt krijgen.

Extraatjes | Amersfoort is blij met wat je doet als mantelzorger!

Als mantelzorger doe je belangrijk werk. Daar hebben we veel waardering voor. En dat laten we je graag merken.

o Mantelzorgpas
Samen met de Gemeente Amersfoort steunen we je met de Mantelzorgpas. Deze kun je gebruiken bij Leef3.nu in Amersfoort. Bijvoorbeeld voor een maaltijdservice of een uitstapje. We zetten € 150,- op de pas. Hopelijk maakt de pas je leven als mantelzorger net wat prettiger. Bekijk op de website van Leef3.nu hoe je de pas aanvraagt. En waarvoor je hem kunt gebruiken.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de pas? Loop gerust binnen bij één van de Informatiewinkels. Ook kan je een afspraak maken met de mantelzorgcoördinatoren via mantelzorgers@indebuurt033.nl of bel naar Indebuurt033 via 033 204 8677.

Let op: Wacht niet te lang met aanvragen. Er is een maximum aantal passen per jaar, dus op is op.

o Blijk van waardering | Een cadeautje van de Gemeente Amersfoort
Ieder jaar bedankt de Gemeente Amersfoort mantelzorgers voor hun goede werk. Je krijgt € 125,- cadeau. Vraag het cadeautje aan vanaf november tot maart. Je krijgt het bedrag dan in mei. Meer informatie vind je op de website van Gemeente Amersfoort of in de flyer op deze pagina (rechts).

o Dag van de Mantelzorg
Elk jaar op 10 November is er de Dag van de Mantelzorg. Ook in Amersfoort organiseren wij rond deze datum een ontspannen dag. Een mooi moment om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het is een dag om je te laten verwennen. Via de nieuwsbrief mantelzorg houden we je op de hoogte.