lettergrootte

Preventiewerk Jeugd op school

Een schakel tussen basisonderwijs, preventie en welzijn


Is er bij jou een preventiewerker jeugd op school aanwezig? Op een aantal basisscholen in Amersfoort zijn wij als Preventiewerker Jeugd (4-12 jaar)/Social Worker op vaste tijden aanwezig. Zijn we dat niet? Dan komen we graag langs op afspraak! We richten ons op preventie en welzijn. Wij vormen een schakel tussen het onderwijs en het welzijn van de kinderen op school, maar ook daar buiten!

Merk je op school dat een kind niet lekker in zijn vel zit, of gedraagt een kind zich opeens anders en maak je je zorgen? Vind jouw kind het lastig om vriendjes te maken en kan hij/zij wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan is de preventiewerker dé persoon om mee in gesprek te gaan. We staan klaar voor het kind zelf, maar denken ook graag mee met de ouder/verzorger, leerkracht of hulpverlener. Gewoon een luisterend oor nodig? Ook dan staan we voor je klaar!

Wil je weten wie de preventiewerker jeugd bij jou in de wijk is? Dat vind je bij Gezichten in de wijk!

Als onderwijsorganisatie kun je Preventiewerk jeugd benaderen als je je zorgen maakt om een kind en/of wanneer er vragen of zorgen zijn die buiten de onderwijstaak en eigen kennis liggen.