lettergrootte

Ondersteuning senioren

Ondersteuning voor senioren

Je bent zelfstandig ingesteld en hebt altijd veel zelf gedaan. Maar nu ben je ouder en merk je dat het niet altijd meer vanzelf gaat. Misschien heb je een dierbare verloren en moet je de draad weer op zien te pakken. Dat valt niet mee. Of je gezondheid is achteruit gegaan en bent daardoor minder mobiel. Je vindt het lastig om ondersteuning te vragen.

Voor elkaar klaarstaan

Het is mogelijk om wat hulp te krijgen. Bij de dagelijkse dingen, zoals boodschappen, een klusje of andere hand- en spandiensten. Er zijn meerdere buurtinitiatieven waar vrijwilligers een helpende hand kunnen bieden of juist wat gezelschap en gezelligheid brengen.

Indebuurt033 biedt ook verschillende vormen van ondersteuning, waaronder praktische ondersteuning als computerhulp, de wijkklussendienst, maar ook groepen en trainingen, bijvoorbeeld bij rouwverwerking of om samen met anderen actief te blijven en sociale contacten op te bouwen.

Je kan bij ons terecht voor bijvoorbeeld:

Dagactiviteiten

Indebuurt033 organiseert in Amersfoort laagdrempelige dagactiviteiten voor senioren. Deze groepsgewijze dagactiviteiten vinden zoveel mogelijk plaats in de wijk, dichtbij huis. Deze activiteiten worden georganiseerd om mensen die dat nodig hebben dagstructuur te brengen, vaardigheden aan te leren of te behouden, zodat zij zo lang mogelijk actief mee kunnen blijven doen. Ook kunnen mantelzorgers op deze manier even worden ontlast. Deze vorm van dagactiviteiten is zonder beschikking.

Meer informatie over Dagactiviteiten

Zorg en ondersteuning met beschikking

Voor ouderen is soms ook extra ondersteuning nodig. Kortdurend, thuis in de eigen omgeving, bijvoorbeeld met Thuisbegeleiding. Voor Thuisbegeleiding is een beschikking nodig. Voor meer informatie over de mogelijkheden verwijzen we je graag naar WELZIN, bereikbaar via 033 469 2469 of kan je kijken op de website van WELZIN, bij Thuisbegeleiding

Is er behoefte aan langdurige zorgondersteuning, zoals wijkverpleging of specialistische zorg en/of ondersteuning, dan verwijzen we je graag naar Wijkteam Amersfoort.