lettergrootte

Project Stille Strijd komt naar Amersfoort

Van 12 tot 26 februari as. komt het kunstproject van kunstenaar Saskia Stolz naar Amersfoort. Het gaat om een metershoog beeld van een in elkaar gedoken jongen, dat op initiatief van Stichting Open Oog door Nederland en België reist.

Op 12 februari is de officiële opening door wethouder Micheline Paffen-Zeenni, Dienke Bos, directeur van MIND en dichter, schrijver en muzikant Twan Vet en rapper Diggy Dex. Vanaf die dag staat het beeld twee weken lang op het Eemplein in Amersfoort.

Het project Stille Strijd staat in het teken van de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren en hoe dit beter bespreekbaar kan worden gemaakt. In dit kader worden er in Amersfoort verschillende bijeenkomsten georganiseerd waar we met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp en hopelijk meer openheid creëren.

Zo organiseert Indebuurt033 samen met GGZ Centraal en MIND een bijeenkomst in het Kade Café, met als onderwerp: ‘Als een jongere een stille strijd voert – praten met een jongere met mentale problemen die misschien wel suïcidaal is, hoe doe je dat?’ Praat mee hoe ingewikkeld het kan zijn om hier het gesprek over te voeren. Het kan onzekerheid of zelfs angst bij je oproepen. Wat gebeurt er als je er wel over praat?

Meer info over de bijeenkomst

Download hier de officiële uitnodiging van Gemeente Amersfoort

Bekijk hier het programma met activiteiten en bijeenkomsten