lettergrootte

Doe mee met de Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Amersfoort doen we hier actief aan mee.

Erbij horen, gezien worden, meedoen, iedereen heeft er behoefte aan. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting centraal en zetten we ons gezamenlijk in om eenzaamheid te verminderen.

Samen met bewonersinitiatieven, organisaties en andere betrokkenen organiseren we een week vól ontmoetingsactiviteiten waar inwoners op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen.

Meld je activiteit aan op Samenindebuurt033.nl

Op www.samenindebuurt033.nl komt een overzicht te staan met ontmoetingsactiviteiten die worden georganiseerd in de Week tegen Eenzaamheid. Deze speciale agenda wordt vanaf nu gevuld met activiteiten. Jouw activiteit mag hier zeker niet ontbreken! Dat kan een activiteit zijn die je altijd al organiseert, of een extra activiteit. Ook kun je samen met anderen iets leuks bedenken, zoals een gezellige koffietafel, een wijkmaaltijd, een buurtwandeling. Het kan van alles zijn!

Meld je organisatie en/of activiteit aan op www.samenindebuurt033.nl. Activiteiten met kenmerk ‘Week tegen Eenzaamheid’ zijn in één totaaloverzicht te vinden op deze site, via de speciale button op de homepagina.

Op onze website staat een speciale pagina voor de Week tegen Eenzaamheid. Hier vind je meer informatie. Bij de Informatiewinkels kun je ansichtkaarten, stickers, posters ophalen, waarmee je de Week tegen Eenzaamheid en/of jouw activiteit extra onder de aandacht kunt brengen.

Meedoen aan een gezellige activiteit?

Op dit moment staan voor de Week tegen Eenzaamheid al meerdere ontmoetingsactiviteiten vermeld op www.samenindebuurt033.nl. De komende weken zullen nog meer activiteiten worden toegevoegd. Neem gerust alvast een kijkje op www.samenindebuurt033.nl. Klik op de knop ‘Week tegen Eenzaamheid’ en ontdek welke activiteiten er worden georganiseerd.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het bedenken of organiseren van een activiteit? Neem contact op met de Buurtnetwerker in jouw wijk via Gezichten in de wijk.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden van een activiteit voor de Week tegen Eenzaamheid? Bekijk hier de instructie. Voor ondersteuning bij het aanmelden van jouw organisatie/bewonersinitiatief en activiteiten op Samenindebuurt033.nl, mail naar samen@indebuurt033.nl.