lettergrootte

Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september t/m 4 oktober 2023 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Amersfoort doen we hier actief aan mee en hopen we samen met bewonersinitiatieven, organisaties en andere betrokkenen te komen tot een week vól ontmoetingsactiviteiten waar jij als inwoner op een laagdrempelige manier aan mee kunt doen. Jij kunt natuurlijk ook zelf je steentje bijdragen en een leuke activiteit organiseren!

Activiteiten op Samenindebuurt033

Op www.samenindebuurt033.nl staat straks een overzicht met alle activiteiten die plaatsvinden in de Week tegen Eenzaamheid.

Ben je op de website, klik op de button met het bovenstaande logo van de Week tegen Eenzaamheid. Je komt dan bij een totaaloverzicht van de activiteiten die worden georganiseerd en waaraan je deel kunt nemen. Hier komen tot aan de startdatum van de Week tegen Eenzaamheid nog veel meer activiteiten bij te staan. Vind je het leuk om zelf iets te organiseren, dan mag jouw activiteit hier zeker niet ontbreken! Dus meld jouw organisatie/bewonersinitiatief en activiteit snel aan!

Heb je hulp nodig bij het registreren van je organisatie of het aanmaken van activiteiten in de Agenda? Stuur dan een mailtje naar samen@indebuurt033.nl. We helpen je graag! Of lees hier de instructie.

Wat zou je kunnen organiseren?

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid draait het om Ontmoeting. Een activiteit hoeft niet groot te zijn, er is van alles mogelijk. Wat zou je bijvoorbeeld kunnen doen:  

  • Organiseer een gezellige koffietafel waar mensen een bakkie kunnen komen doen.
  • Kijk of je samen met een ander iets kunt organiseren. Op die manier kan je de taken verdelen.
  • Regel een lekkere traktatie bij een bestaande activiteit.
  • Organiseer een wandeling of fietstochtje.
  • Ontmoet elkaar in een park, bij een pluktuin of moestuin.
  • Doe samen een spelletje.
  • Geniet samen van een lekkere maaltijd.

Promoot je activiteit!

Er zijn gratis materialen beschikbaar om jouw activiteit te promoten. In de verschillende Informatiewinkels liggen vanaf 4 september bijvoorbeeld ansichtkaarten waarmee je jouw buurman/vrouw, vriend of kennis kan uitnodigen om deel te nemen aan een leuke activiteit. Ook zijn er posters, vloerstickers, placemats, badges, gesprekskaarten en stickers beschikbaar. Zolang de voorraad strekt! Kijk ook eens op Bestel gratis materialen voor je activiteit (eentegeneenzaamheid.nl)

En bekijk ons leuke video, waarin we jou meer vertellen over de Week tegen Eenzaamheid en hoe je op een gemakkelijke manier een bijdrage kan leveren!