lettergrootte

De Buitenkasten bestaan 25 jaar!

De Buitenkasten bestaan 25 jaar! Speciaal voor dit jubileum hebben we een mooie film gemaakt over de Buitenkasten. Hierin kun je zien én horen wat de Buitenkasten betekenen in de verschillende wijken in Amersfoort. Natuurlijk voor de kinderen die er wekelijks spelen, maar ook voor de ouders die er andere ouders kunnen ontmoeten, de vrijwilligers die zich wekelijks inzetten bij de Buitenkasten en de professionals van Indebuurt033 zelf.

De Buitenkasten hebben een belangrijke rol in het leven van zóveel kinderen. Bij de Buitenkasten kunnen zij veilig spelen met allerlei soorten speelgoed en spelletjes. Ze leren om op een vreedzame manier te spelen met andere kinderen. Vrijwilligers begeleiden de kinderen, maken praatjes met de ouders en zorgen voor een fijn welkom voor iedereen.

Om iets terug te doen helpen de kinderen met kleine klusjes in de buurt, zoals afval prikken of ze helpen bij het organiseren van leuke activiteiten.

De Buitenkasten vind je op zes verschillende locaties, in de wijken Liendert, Kruiskamp, Randenbroek, Schuilenburg en bij de Ganskuyl.

Bekijk hier de mooie film over de Buitenkasten

Voor meer informatie over de Buitenkasten, locaties en openingstijden, klik hier.