lettergrootte

Ervaringsmaatjes Amersfoort wordt BeBuddies

Hét Amersfoortse project voor jonge mantelzorgers heeft een nieuwe naam. Ervaringsmaatjes Amersfoort gaat vanaf nu verder onder de naam BeBuddies!

BeBuddies blijft zich inzetten voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar die opgroeien in een gezin met een (psychisch) ziek, beperkt of verslaafd gezinslid. Deze kinderen zorgen vaak extra voor hun familieleden, maken zich zorgen om hen of krijgen zelf niet altijd de aandacht die ze nodig hebben.

Binnen het project BeBuddies wordt een jonge mantelzorger voor een periode van zes tot negen maanden gekoppeld aan een buddie in de leeftijd van 18-35 jaar. Deze jongvolwassen vrijwilliger is zelf vroeger ook opgegroeid met een ziek, verslaafd of beperkt gezinslid. Zij ontmoeten wekelijks de jonge mantelzorgers om samen tijd door te brengen. Ze ondernemen leuke activiteiten waarbij ontspanning centraal staat. Er wordt een luisterend oor geboden, er worden ervaringen gedeeld, en er is specifieke aandacht voor de jonge mantelzorger. Hierdoor kunnen jonge mantelzorgers zich weer even kind voelen.

Indebuurt033 voert dit project uit in opdracht van Gemeente Amersfoort en doet dit in nauwe samenwerking met Sociale Gasten Amersfoort en SOVEE. We kijken uit naar de voortzetting van deze waardevolle samenwerking en zetten ons ook in de toekomst in voor het welzijn van jonge mantelzorgers.

Kijk hier voor meer informatie over BeBuddies.

Aanmelden kan via Sociale Gasten! Klik hier