lettergrootte

BeBuddies

BeBuddies (voorheen Ervaringsmaatjes) is een maatjesproject voor kinderen die zorgen voor iemand in een gezin, voor kinderen die zich zorgen maken of juist zorg missen.

Is je kind tussen de 6 en 18 jaar en heb je zelf of heeft er iemand bij jou thuis veel zorg nodig? Dan kan het misschien wel zijn dat je kind zorgt voor deze persoon, zich zorgen maakt over deze persoon. Of dat je kind zorg en aandacht tekort komt. Een buddie kan dan helpen.

Wist je dat in Nederland ongeveer 15% van de kinderen zoiets meemaakt? We noemen deze kinderen jonge mantelzorgers. Jouw kind is dus niet de enige.

Een buddie om mee te praten en om gezellige dingen mee te doen.

Een buddie van BeBuddies heeft dezelfde ervaringen gehad als je kind. Door samen te iets gezelligs te doen één keer per week, kan je kind ervaringen delen, tips krijgen of gewoon een maatje hebben die luistert. Dit geeft steun in de lastige situatie thuis.

Zoek je een maatje?

Voor het aanvragen van een buddie vul je dit formulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen om te kijken of er een passende vrijwilliger te vinden is.

Wie organiseert BeBuddies?

BeBuddies wordt in Amersfoort uitgevoerd door Indebuurt033, in samenwerking met SOVEE en Sociale Gasten.

Meer informatie

Loop eens binnen bij een Informatiewinkel of bel 033 204 86 77.

Je kunt ook een mail sturen naar maatjesprojecten@indebuurt033.nl