lettergrootte

Project Bouwdepot voor thuisloze jongeren verlengd én uitgebreid

Goed nieuws! Het experiment Bouwdepot waarmee thuisloze jongeren tussen 18 en 21 jaar gedurende een jaar een vast bedrag én intensieve begeleiding kregen, is succesvol gebleken en krijgt een vervolg. Dat is deze week bekend gemaakt door Gemeente Amersfoort. Het project startte in 2021 in Amersfoort met tien jongeren. Er is door de gemeente niet alleen besloten om het project in 2024 voort te zetten, maar er wordt zelfs uitgebreid naar dertig jongeren.

Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder Jeugd, Werk en Inkomen: “Alle jongeren en kinderen verdienen de beste kansen. Een slechte start thuis moet een goede toekomst niet in de weg staan. Ik ben trots op de jongeren die hun leven op de rit kregen via het Bouwdepot. En de begeleiders van het JIT die naast hen stonden. Ik ben blij dat de gemeenteraad het Bouwdepot een warm hart toedraagt en we deze vernieuwende aanpak gaan voortzetten. De komende jaren krijgen zo meer jongeren betere of nieuwe kansen op een goed leven nu en later.”

Volgens de jongerenbegeleiders van het Jeugd Interventie Team (JIT) verandert het Bouwdepot veel in het leven van de jongeren.

Collega Valeska van Diermen, vanuit jongerenwerk Indebuurt033 onderdeel van het JIT-team, zegt hierover: “De jongeren zitten na het Bouwdepot over het algemeen beter in hun vel. Meer grip op hun financiën, zorgt voor mentale rust. Dan ontstaat er een adempauze om te werken aan de toekomst. Dat is belangrijk als je geen ouders hebt op wie je terug kan vallen. Ik ben trots dat we in Amersfoort investeren in deze jongeren en hen het vertrouwen geven.”

Het project Bouwdepot is een samenwerking tussen het Jeugd Interventie Team (JIT), Ambulante Hulpverlening Regio Amersfoort (AHRA), Stadsring, Sociaal Fonds Amersfoort, het Jongerenloket Amersfoort en Stichting Zwerfjongeren Nederland.

Het hele nieuwsbericht is te lezen op de website van Gemeente Amersfoort.

Meer weten over het project Bouwdepot? Klik hier.