lettergrootte

Doe mee met de Week tegen Eenzaamheid

Van 29 september t/m 6 oktober 2022 is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Ook in Amersfoort doen we hier actief aan mee (voorheen onder de noemer Week van de Ontmoeting). Door volledig aan te sluiten bij de landelijke Week tegen Eenzaamheid en de campagne #eentegeneenzaamheid kunnen we samen nog meer mensen bereiken.

Erbij horen, gezien worden, meedoen, iedereen heeft er behoefte aan. Maar niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting centraal. Elkaar ontmoeten is dé manier om eenzaamheid te verminderen. We zetten ons hier in Amersfoort gezamenlijk voor in!

Samen met bewonersinitiatieven, organisaties en andere betrokkenen organiseren we een week vól ontmoetingsactiviteiten waar inwoners op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen.

Meld je activiteit aan op Samenindebuurt033.nl

Op www.samenindebuurt033.nl staat een overzicht met ontmoetingsactiviteiten die worden georganiseerd in de Week tegen Eenzaamheid. De komende weken komen er nog meer activiteiten bij te staan. Jouw activiteit mag hier zeker niet ontbreken! Dat kan een activiteit zijn die je altijd al organiseert, of een extra activiteit. Ook kun je samen met andere initiatieven iets leuks bedenken.

Meld je organisatie en/of activiteit aan op www.samenindebuurt033.nl. Alle activiteiten met kenmerk ‘Week tegen Eenzaamheid’ die plaatsvinden in de week van 29 september t/m 6 oktober zijn in één totaaloverzicht te vinden op deze site, via de speciale button op de homepagina.

Op onze website staat een speciale pagina voor de Week tegen Eenzaamheid. Hier vind je meer informatie, kun je een leuk interview lezen én kun je Pr-materiaal downloaden waarmee je jouw activiteit kan promoten.

Meedoen aan een gezellige activiteit?

Op dit moment staan voor de Week tegen Eenzaamheid al meerdere ontmoetingsactiviteiten vermeld op www.samenindebuurt033.nl. Hier komen tot aan de startdatum van de Week tegen Eenzaamheid nog veel meer activiteiten bij te staan. Neem gerust alvast een kijkje op www.samenindebuurt033.nl. Klik op de knop ‘Week tegen Eenzaamheid’ en je ziet welke activiteiten er worden georganiseerd in de stad en in de verschillende wijken.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het bedenken of organiseren van een activiteit? Neem contact op met de Buurtnetwerker in jouw wijk via Gezichten in de wijk.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden van een activiteit voor de Week tegen Eenzaamheid? Bekijk hier de instructie. Voor ondersteuning bij het aanmelden van jouw organisatie/bewonersinitiatief en activiteiten op Samenindebuurt033.nl, mail naar samen@indebuurt033.nl.