lettergrootte

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal en het geeft ook voldoening, daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo kunnen ze zich zorgen maken of juist zorgen voor zichzelf missen, meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is er de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger, dit jaar van 1 t/m 7 juni. Ook in Amersfoort worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd door Indebuurt033 en haar partners.

Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is dan die van de meeste mensen. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend. Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als jonge mantelzorgers, ze ondervinden wel de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd. Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger wordt onderstaande activiteit georganiseerd door Indebuurt033.

Ondersteuning voor jonge mantelzorgers

Ben jij jonge mantelzorger en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Of ken je een jonge mantelzorger? Indebuurt033 ondersteunt jonge mantelzorgers in Amersfoort. Kijk hier voor meer informatie.