lettergrootte

Dagactiviteiten voor senioren

Indebuurt033 organiseert in Amersfoort laagdrempelige en toegankelijke dagactiviteiten voor senioren. Het uitgangspunt in Amersfoort is dat iedereen in de eigen wijk de ondersteuning kan krijgen die nodig is. Ook als iemand wat ouder wordt en moeite heeft met:

  • Nieuwe contacten maken en mensen ontmoeten
  • Bewegen en verplaatsen (bijvoorbeeld vanwege een wandelstok of rollator)
  • Het dagelijkse leven te begrijpen
  • Dingen onthouden
  • Plaats, tijd en ritme van de dag

Voor het bieden van een dagstructuur, het aanleren of het onderhouden van vaardigheden en/of het ontlasten van mantelzorgers zijn er groepsgerichte activiteiten voor mensen van 67 jaar en ouder.

Deze dagactiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met verschillende organisaties die nu ook dagactiviteiten bieden. Deze vorm van laagdrempelige dagactiviteiten is beschikbaar vanaf januari 2022.

Deelname dagactiviteiten

Deelnemers kunnen maximaal 6 dagdelen per week gebruik maken van deze activiteiten. Deelname is gratis. Wel wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor de maaltijd, als daar gebruik van wordt gemaakt.

Vervoer naar de locatie waar de activiteiten plaatsvinden, moet zelf worden geregeld, door de deelnemer of door degene die de aanvraag doet namens de deelnemer. Lukt het niet om vervoer zelf te regelen, dan denken we graag mee om een oplossing te vinden.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze activiteiten, vul dan onderstaand inschrijfformulier in. Er wordt dan contact opgenomen voor een gesprek, om te kijken welke ondersteuning het meest passend is.

Inschrijfformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Gegevens van de inwoner die interesse heeft in dagactiviteiten:
Gegevens van de contactpersoon die de aanvraag doet namens de inwoner:
Geen titel
Geen titel*