lettergrootte

Vertrouwenscontactpersoon voor vrijwilligers in Amersfoort

Heb je tijdens je vrijwilligerswerk te maken (gehad) met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of discriminatie? Kom je er met je coördinator niet helemaal uit en wil je hierover praten? Meld je dan bij een vertrouwenscontactpersoon.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt de mogelijkheid om in vertrouwen te praten over grensoverschrijdend gedrag. Elke vorm van gedrag, verbaal of non-verbaal, digitaal of fysiek, dat als gedwongen en/of ongewenst wordt ervaren is grensoverschrijdend gedrag.
De VCP gaat met je in gesprek en onderzoekt waar je terecht kan met je hulpvraag en welke mogelijke stappen je kan nemen.

De meeste vrijwilligersorganisaties, verenigingen en stichtingen hebben een eigen vertrouwenscontactpersoon of vertrouwenspersoon. Deze kun je op de website van je club/organisatie of bij de ledeninformatie/administratie vinden.

Praat je liever met iemand anders of heeft jouw organisatie of vereniging geen vertrouwenscontactpersoon? Dan kun je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon via Indebuurt033. Onze vertrouwenscontactpersonen hebben de training tot VCP bij NOV/’in veilige handen’ gevolgd. Het gaat hierbij om de eerste opvang. De Vertrouwenscontactpersoon bespreekt de vervolgstappen met jou en stemt dit met je af.

Vertrouwenscontactpersonen Indebuurt033:

Salima Rajai
salima.rajai@indebuurt033.nl
06 14 56 0723
Werkzaam in Informatiewinkel Soesterkwartier: 033 737 0294

Martha Boer
martha.boer@indebuurt033.nl
06 14 57 9902
Werkzaam in Informatiewinkel Liendert: 033 303 6420

Krijg je geen contact met bovengenoemde vertrouwenscontactpersonen?
Neem dan contact op met de informatiewinkel of via het algemene nummer of e-mail van Indebuurt033 : 033  204 8677 of via info@indebuurt033.nl