lettergrootte

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept – een samenwerking tussen zorg en welzijn

Heb je als huisarts, POH of andere zorgverlener al gehoord van de aanpak Welzijn op Recept? Welzijn op Recept is een waardevol alternatief voor mensen die met psychosociale klachten bij de huisarts of andere eerstelijns zorgverlener komen. In plaats van direct medicatie voor te schrijven, kunnen patiënten worden doorverwezen naar de Informatiewinkel van Indebuurt033 of kan een afspraak worden gemaakt met een vast contactpersoon van Indebuurt033.

Vaak worden klachten zoals vermoeidheid, stress, angst en somberheid niet alleen veroorzaakt door medische factoren. Achterliggende sociaal-maatschappelijke problemen, zoals het verlies van een partner, werkloosheid, eenzaamheid, financiële zorgen of armoede, kunnen een rol spelen. En juist op deze gebieden kan Indebuurt033 hulp en ondersteuning bieden.

Integrale zorg

Welzijn op Recept is een vorm van integrale zorg. Hierbij staan de patiënt en zijn volledige levenssituatie centraal. Zorg en welzijn werken nauw samen om de juiste zorg te bieden. Als je als zorgverlener een patiënt in Amersfoort hebt die baat kan hebben bij Welzijn op Recept, dan kun je hen rechtstreeks doorverwijzen naar de Informatiewinkel in hun buurt.

Meer weten?

Ben je huisarts, POH of een andere eerstelijns zorgverlener en wil je graag meer weten over Welzijn op Recept en kennismaken? Neem dan contact op via info@indebuurt033.nl met als onderwerp Welzijn op Recept.