lettergrootte

Week tegen de armoede - film en panelgesprek

Samen kijken naar en praten over een film over regelzucht en bestaansonzekerheid.

De bijeenkomst is op

  • 09 oktober
    19.15 – 22.00 uur

Een man raakt arbeidsongeschikt. Bij het aanvragen van een uitkering, loopt hij totaal vast in ‘het systeem’. I Daniel Blake is een meeslepende film die gelijktijdig een gevoel van onbehaaglijkheid weet op te roepen. Deze Engelse film is een heldere vertaling voor de regelzucht anno 2023 in ons eigen land en dus ook in Amersfoort.

Allemaal doen we onze stinkende best om mensen te helpen bij hun bestaans (on)zekerheid. Vanuit de vele ‘systemen en regels’ bij zowel hulpverleningsinstanties en ook de vele ondersteuning door vrijwilligers, lopen stadgenoten makkelijk vast in ons gezamenlijke ‘systeem’. Daarmee verliezen we de kans om een (meer) menselijke maat te hanteren.

Om over dit dilemma verder na te denken, zal er aansluitend aan de film een goed gesprek plaatsvinden met 6 panelleden die allen een ander gezichtspunt vertegenwoordigen in dit gezamenlijke knelpunt. We willen proberen de tussenruimte te zoeken. We zijn allemaal mens en willen allemaal dat de inwoner zo goed mogelijk geholpen wordt. Hoe en waar zit er tussenruimte om meer klantgericht te werken? Waar zitten de mogelijkheden, waar zit weerstand, waar zit een organisatie gevangen in regels?

We nodigen je van harte uit om mee te komen kijken naar deze film, te luisteren naar het panel en achteraf in de foyer na te praten. We hopen met deze avond te inspireren om mogelijkheden buiten het ‘systeem’ te verkennen en ‘de menselijke maat’ meer naar de voorgrond te krijgen!

Aanmelden

Geef je op via: secretariaat@pactsamsam.nl

 

E-mail sturen