lettergrootte

Training Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Hoor in één dag alles wat je wil weten over het omgaan en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag.

De training is op

  • 22 april
    9:30-16:30

Momenteel is het thema grensoverschrijdend gedrag veel in het nieuws. Dat is ook voor vrijwilligersorganisaties aanleiding om het onderwerp op de agenda te zetten of een vertrouwenspersoon aan te stellen. Dit is een cursus van één hele dag waarin je leert hoe je binnen jullie organisatie kan omgaan met grensoverschrijdend gedrag en hoe je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen. Dit kan door het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon (VCP). Je krijgt uitleg over de rol van een VCP, de taken en vooral ook: de grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je de functie van vertrouwenspersoon kan introduceren in de organisatie.

Een vertrouwenscontactpersoon biedt vrijwilligers, deelnemers of leden de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie
  • taken van de VCP
  • meldingen behandelen
  • oefenen van gesprekstechnieken
  • zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

Na afloop ontvang je een certificaat van aanwezigheid.

Aanmelden

Voor deze training is het belangrijk dat je je aanmeldt via de aanmeldknop op de website van het NOV. De knop is pas zichtbaar als je bent ingelogd.

Website NOV:

training Vertrouwens Contact Persoon – 1 hele dag in Amersfoort – NOV – Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl)

Account aanmaken NOV:

Inloggen of aanmelden voor Platform Vrijwillige Inzet – NOV – Platform Vrijwillige Inzet