lettergrootte

Laaggeletterdheid: herkennen, bespreken en doorverwijzen

In Amersfoort wonen ongeveer 9.500 volwassenen die niet goed kunnen lezen en schrijven. In deze training leer je hoe je laaggeletterdheid kan herkennen en bespreken en waar je inwoners naar kan doorverwijzen.

De training is op

  • 09 maart
    13:30-16:00 uur

Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Als je moeite heb met taal-, reken- en digitale vaardigheden, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. De gemeenten uit de regio Amersfoort, Stichting Lezen en Schrijven en het DigiTaalhuis zetten zich daarom in om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen. Als vrijwilliger binnen het sociaal domein ben je een aanspreekpunt voor inwoners. Ook voor inwoners die laaggeletterd zijn. Je bent een belangrijke schakel en we willen je graag handvatten bieden om beter in contact te zijn met deze inwoners. Vandaar dat we je deze training aanbieden.

Voor wie is deze training?
Vrijwilligers en beroepskrachten uit de regio Amersfoort die werkzaam zijn in het sociaal domein en van daaruit waarschijnlijk contact hebben met laaggeletterden.

Hoe ziet de training eruit?
Het is een fysieke training van één dagdeel en de training duurt 2,5 uur. Tijdens de training leer je meer over:

  • Aard en omvang van laaggeletterdheid
  • Herkennen van laaggeletterdheid
  • Bespreken van laaggeletterdheid
  • Doorverwijzen van de laaggeletterde naar het DigiTaalhuis.

Daarnaast is er tijdens de training interactie met een ervaringsdeskundige, zo ontstaat er een nog beter beeld van de doelgroep.

De training worden gegeven door het DigiTaalhuis en zal plaatsvinden op: donderdagmiddag 9 maart 2023 van 13:30 – 16.00 in Amersfoort.

 

 

Aanmelden

Stuur een email met je aanmelding naar c.dooyeweerd@amersfoort.nl.

Er zijn minimaal 8 deelnemers nodig om de training door te laten gaan.

E-mail sturen