lettergrootte

Laaggeletterdheid herkennen en bespreken

In Amersfoort wonen ongeveer 9.500 volwassenen die niet goed kunnen lezen en schrijven. We willen deze mensen laten weten dat zij alsnog kunnen leren. Je kunt een training volgen om te leren laaggeletterdheid te herkennen en te bespreken.

De training is op

  • 24 mei

Voor iemand die laaggeletterd is kan het o.a. lastig zijn om dingen te regelen, werk te vinden en sociale contacten te onderhouden. Door schaamte is het moeilijk dit probleem op latere leeftijd aan te pakken. Toch zijn er wel geschikte cursussen om alsnog te leren lezen en schrijven, maar ook rekenen of omgaan met de computer. Iemands leven kan daardoor een stuk plezieriger worden.

Wil je helpen? Kom dan naar deze training en leer meer over:
  • Wat is laaggeletterdheid en hoe veel komt het voor?
  • Hoe merk je dat iemand moeite heeft met lezen en schrijven (of rekenen)?
  • Hoe kun je op een prettige manier met iemand over dit onderwerp praten?
  • Hoe verwijs je iemand door naar het DigiTaalHuis, om een cursus te vinden die bij hem of haar past?

Vooraf kun je via een e-learning al wat informatie horen en lezen over laaggeletterdheid. Iemand die zelf laaggeletterd is geweest, vertelt hoe dat is, zo krijg je een nog beter beeld.

Je kunt na deze training binnen je vrijwilligerswerk aan de slag om laaggeletterden te herkennen en met hen te praten over dit onderwerp.
Voor wie wil, komen er twee keer per jaar bijeenkomsten om met anderen te praten over het bereiken van laaggeletterden. Hier kunnen jullie van elkaar leren wat werkt en wat niet. Er is ook een contactpersoon met wie je altijd kunt overleggen.

Aanmelden

Stuur een email naar VA@indebuurt033.nl en vermeld daarin:

 

  • Je naam, adres en telefoonnummer
  • Welk vrijwilligerswerk je doet
E-mail sturen