lettergrootte

Homies informatieavond

Klaarstaan voor een kind dat even een andere plek nodig heeft of overbelaste ouders ontlasten, het kan via ons mooie project Homies.

  • 27 maart
    19.45 Inloop. Start 20:00 uur.

“Sem (5 jaar)* kwam naar mij toe en zei dat ik hem moest optillen, zodat hij in mijn oor kon fluisteren. Toen zei hij ‘dank je wel’ in mijn oor. En dat na een eerste ontmoeting!” 

Als Homies ondersteun je een gezin dat hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld door een kind een rustige huiswerkplek te bieden, regelmatig mee te nemen tijdens een uitstapje in het weekend of juist doordeweeks mee te laten eten, net wat bij jullie past. Hulpverleners melden de gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben bij ons aan, zodat wij een match kunnen maken met een passend gezin. Wat zou jij voor een ander gezin willen betekenen?

Op woensdagavond 27 maart vertellen wij je graag alles over deze geweldig leuke vrijwilligersrol. Tijdens de avond zijn er twee Homiesgezinnen aanwezig om over hun ervaringen te vertellen. Zo krijg je een goed beeld van hoe het is om Homies te zijn, en hoe je deze rol in zou kunnen vullen.

Mensen die meededen zeggen over Homies: 

“Echt een win-winsituatie, wij genieten zo van het kleine meisje. De kinderen vinden haar ook lief en onze dochter tekende haar zelfs mee met de gezinstekening!” 

“We hebben nu contact met mensen die we anders nooit zouden ontmoeten en dat is echt verrijkend. We hebben zo meer geleerd over een andere cultuur.” 

Pleegzorg bleek teveel te vragen en was voor ons een stap te ver. Dat we via Homies een gezin een dagdeel per week konden ondersteunen, leek ons een prima alternatief. Het laagdrempelige karakter van Homies sprak ons enorm aan.”

Leer op deze pagina meer over Homies Steungezin.

* De naam van Sem is om privacy redenen gefingeerd.

Aanmelden

Woon je in Soest, Bunschoten of Amersfoort? Dan ben je harte welkom in Dorpshuis de Neng, Engweg 7 in Hoogland.
Inloop vanaf 19.45, zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen. Om 21.30 uur willen we de avond afronden. Zien we jou daar? Aanmelden gewenst, niet verplicht via aanmelden