lettergrootte

De Omgevingswet; kansen en gevolgen vrijwilligers en bewoners

Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet in Nederland van kracht; laat je vast informeren.

20-06-2023 van 09:00 tot 10:00
Online via MS Teams

Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet in Nederland van kracht. Vanaf dat moment gelden er ‘nieuwe’ regels voor het inrichten, gebruiken en beschermen van de ruimte. Met alle kansen en hobbels die erbij horen.

Met die regels krijg je te maken als bewoner of vrijwilligersorganisatie als je zelf een initiatief hebt (denk aan het verduurzamen van een buurthuis of idee voor invulling van een leeg pand in de wijk) of als de gemeente of een ontwikkelaar bij jou in de buurt huurwoningen gaat renoveren of nieuwe woningen wil bouwen.
Welke kansen liggen daar voor jouw vrijwilligersorganisatie? En welke valkuilen… Kom naar deze online bijeenkomst op 20 juni, van 9 tot 10.

Wil je meer weten over wat de wet regelt en hoe het zit met participatie? Of wat je kunt doen om het belang van de buurt te laten horen en aan tafel kunt komen bij het bedenken en uitwerken van plannen? Marte Kappert legt uit en geeft tips en trucs. Zodat jij anderen bij jouw plannen voor de buurt kunt betrekken en je met de buren jullie visie, behoeften en belangen kunnen inbrengen in de initiatieven van anderen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van NOV

Uiterlijk 1 dag voor de sessie ontvang je de deelnamelink in MS Teams per e-mail.