lettergrootte

Waardering

Er zijn verschillende manieren om te laten zien dat je als organisatie trots op je vrijwilligers bent. Heb jij een goed idee om je vrijwilligers in het zonnetje te zetten: deel dit dan met ons via va@indebuurt033.nl.

Raamsticker

Wil je aan heel Amersfoort laten zien dat bij jouw organisatie vrijwilligers actief zijn? Vraag dan de gratis raamsticker: ‘Hier zijn vrijwilligers goed bezig’ aan. Stuur een mail naar va@indebuurt033.nl en vermeld hoeveel stickers je wil ontvangen en naar welk adres we de sticker kunnen sturen.

Gemeentelijke onderscheiding

Amersfoort kent een aantal gemeentelijke onderscheidingen. Deze zijn bedoeld voor personen of instellingen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad.

Lees hier verder

Koninklijke onderscheiding

In Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen zetten veel mensen zich vrijwillig in voor allerlei doelen. Kent u iemand die hiervoor een koninklijke onderscheiding verdient? En wilt u diegene aanmelden?

Burgemeester Lucas Bolsius: “Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen kunnen niet zonder vrijwilligers! Zij zijn een onmisbare schakel en zetten zich belangeloos in voor een ander en voor de samenleving. Zo ontstaan er netwerken, ontmoeting en samenhang in de stad. De uitreiking van de koninklijke onderscheiding is een blijk van waardering van de koning en van de samenleving. Ik vraag u om mensen die al lange tijd actief zijn als vrijwilliger, voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Ze verdienen het!”

Een koninklijke onderscheiding is er voor mensen die heel lang onbetaald iets bijzonders gedaan hebben voor veel andere mensen. U kunt daarbij denken aan:

  • Vrijwilligers die al jaren van alles doen voor sportverenigingen of voor religieuze organisaties (kerken of moskeeën), voor kunst en cultuur, voor de natuur, pleegzorg of openbare orde en veiligheid.
  • Mensen die bijzondere dingen hebben gedaan in hun werk en daarnaast ook nog actief waren als vrijwilliger.

Het is belangrijk dat u weet wat u moet doen om een vrijwilliger een onderscheiding te bezorgen. De adviseur Onderscheidingen kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Zij is te bereiken via:

Nomineren voor de koninklijke onderscheidingen kan tot 1 juli. Wees er dus snel bij!

Meer informatie over koninklijke onderscheidingen vind je hier.